Yamaha DT 175

En hurtig beslutning. Quick n dirty.

Hvis man, som mig, hurtigt keder sig, og altid har en dør på klem til den næste motorcykel, så kan man ikke holde sig tilbage for et super tilbud. Jeg gik ikke efter den smukke gennemførte udstillingsmodel. Nej, men en fed personlig, og sjov cykel.

 

Jeg faldt over en meget meget billig, men ret cool, Yamaha DT 175 på facebook. Den havde lige fået nyt stempel, nye cross dæk og bremser. Den stod uden plader, hvilket passede mig perfekt da dette skulle være en funbike til landstedet og til at hygge-bygge på i garagen.

Blå og rusten og med en kobling der ikke var trimmet fik jeg den for 7000 kroner og gik i krig.

Jeg fandt hurtigt det look i hovedet jeg gik efter. Sort stel - (håndmalet efter en hurtig slibning) og med rå metal tank og lygte. Med brun lædersæde og hvordan vidste jeg ikke lige. Men heldigvis havde jeg en jakke - min yndlingsjakke faktisk. Som var gået nok i smadder til at jeg ville ofre den til projektet. Læderet er klippet til syet to steder - boom - that's it! 

Styret var super rustent og skævt efter små styrt. Men et standart crosser-styr koster ikke meget i dag.

Slibningen af tanken gik også nemt - man kommer langt med en vinkelsliber med grovbørsten på.

2k klarlak og så afsted.

Jeg har en ven der er smed og han ville gerne lave en lygte ud fra samme mål som den originale lygteholder. Det giver et ret Mad Max-agtigt look.

Oliepumpen skulle lige kigges efter. En to-takters der har stået så stille er en ren røgmaskine i starten. Men den er ultra let og nem at starter og vedligeholde..

Så alt i alt har denne cykel kostet mig ca 8000 kr og er noget at det letteste og sjoveste vi har igennem skoven. Ja, affjedringen er ikke så go så de store dyre maskiner, men den er let. Og så er den charmerende,.

Dette er til dato den billigste cykel jeg har bygget. (eller stylet om man vil)  Og jeg synes folk skal huske at lave cykler der godt kan klare lidt skrammer og være sådan lidt mere - "kom-nu-ud-og-gi-den-gas-uden-at-bekymre-sig-om-den-bliver-ridset-agtige" ; )

Smid en kommentar her hvis du har spørgsmål eller andre tanker om cyklen..

 

 

 

 

Det er måske svært at se - men den er vold-rusten da jeg får den ind ad døren.

Jeg har lavet en lille film over forløbet.