Portræt af et menneske #01 - Claus H

Filmfotograf - Claus H.
  • Claus Høyner er filmfotograf og lysmand på diverse film og serier. For 8 år siden købte Claus sin første motorcykel og valgte straks at bygge om på den. Valget af stil faldt på “retro-bobber”. Så han fandt sig en Honda Rebel 450 fra 1998 til billige penge.
“Der var hul i tanken så der var ikke andet at gøre end at skifte den til en lidt random fundet og tilpasset tank. Men til den fordel at den fik sit eget look”

“Jeg fandt et styr fra Builtwell der havde det look jeg gik efter. Og da sissybar (ryglæn) kom på var den som den skulle være.“

  • Efter at ha kørt meget i byen og et par små roadtrips - skiftede han den ud med en Honda VT 600 fra 97. Men der manglede noget.
  • Valget af motorcykel nummer 3 blev taget sidste år. En retro offroader. En der kan køre over alt og med mulighed for at overkomme teknisk terræn.

“Jeg fandt ud af at en bobber på stranden ikke er særlig sjov og kiggede lidt efter en gammel offroader” Valget faldt på en Yamaha XT600 fra 1989 -  Den første xt med solo-støddæmper. “En gammel sag der ikke fejler noget særligt. “Den har lidt svært ved at gå i frigear når den er varm - men hvis man triller 1 km/t går der lige.”

  • Claus har ikke rigtig laver så meget om på den. Et klistermærke eller to er fjernet og ellers står den flot retro.

“Jeg har sat hand guards på og kører med Dunlop d606 dæk.”

"Honda’en er solgt og nu kører jeg mest på den her offroader. Det er som om det er lidt sjovere at der er lidt sport i det. Og en times leg nede på stranden, eller på grusveje, så er man helt færdig på en rigtig fed måde.”

  • På en tur igennem Norge sidste år knækkede kickstarteren på vej ud af færgen. De fandt et autoværksted og fik en fyr til at prøve at svejse på kickstarterne.

“Men uden held. Dagen efter fandt vi en fyr som kun lave gamle motorcykler. Han mente at have en kickstarter hjemme i sin garage som jeg bare kunne låne. Min kammerat og jer kørte med ham hjem. Fik kaffe og ny kickstarter. Han skulle alligevel ud og køre. Så han inviterede os med på alle de lokale ruter. Da vi står med udsigt over de norske fjelde, fandt fyren 3 Carlsberg øl frem fra tasken. Vi skålende vi og jeg var taknemlig over at en gammel motorcykel som kan gå i stykker, ende med at give mig et nyt venskab og en fed oplevelse.

I Vietnam, lige før corona, kørte vi 7 dage i den nordlige del af landet. Vi kørte ud fra Hanoi. Kom fordi den kinesiske grænse, overnattede ved lokale familier og kørte på de fantastiske små spor. Det koster ca 20k for 10 dage i Vietnam. Det var @Vietnam-Bikers vi købte turen. Vi kørte på nye lejede honda crf 250 cykler som klarede den perfekt.”

  • Claus bor i lejlighed midt i københavn men drømmer om at ha sin egen garage snart.
  • Lige nu arbejder Claus som fotograf på en dansk komedieserie der udkommer til efteråret.
  • https://www.claushoyner.com/
  • insta @claushoyner

Yamaha Xt