Jørgens fantastiske garage

Jeg er lige kommet hjem fra mit første, og helt sikkert ikke sidste, møde med Jørgen Gammelgaard. Han har haft Gammelgaard MC i Skanderborg siden slut 90’erne og har valgt at specialisere sig i mellemstore offroadere/enduro-cykler med 100% eventyrpotentiale. Han er selv en erfaren rytter og har rejst verden rundt på diverse maskiner. Jeg skal på en tur igennem Sverige og vil leje en Honda Africa Twin men ender med at snuppe Trans Apl’en i stedet. Den er lidt lettere og min kammerat, der skal med på turen, snupper iøvrigt den lidt større Africa Twin for næsen af mig ;)

Vi skal på tur om 3 uger, og jeg nyder hvert sekund i Jørgens garage, der oser af god erfaring. En erfaring man nemt kan trække på. Jeg snakker dækvalg og affjedring med Jørgen, og han har masser af gode setups og historier og ved, hvad vi skal bruge til lige netop vores tur igennem Sverige.

Sidste år kørte Jørgen med et par venner til Italien på sin trofaste og overdekorerede Africa Twin. På en tur i bjergene mister han balancen og får cyklen ned over sit ben og brækker det på stedet. Han måtte hentes i ambulance, og derfor har han valgt, at den ellers trofaste og flotte følgesvend skal i karantæne til den har lært at opføre sig ordentligt. “Det kan kun være den, der var problemet - ikke mig” siger han og griner.. 
Der er noget ufattelig lækkert ved det design, der stråler ud af en offroad-maskine. Den har en selvtillid, der ikke er til at rokke. Den vil ud at se noget. Ikke bare på de klassiske landeveje - men ud igennem skove, bjerge og tekniske udfordringer. Og for satan jeg glæder mig.. 
- Jake
Se mere på gammelgaards.dk